Paul de Bot

Paul de Bot stopt als bestuurder

Per 1 juni stopt Paul de Bot na zes en half jaar als bestuurder van Dijk en Duin, onderdeel van Parnassia Groep.

Onder zijn aanvoering heeft het landgoed Duin en Bosch zich ontwikkeld van een zorglocatie naar een gemend woon- en zorggebied.

Kinder- en Jeugdpsychiatrie

De loopbaan van Paul bij Parnassia Groep is dynamisch geweest. Hij startte ruim 15 jaar geleden bij Bavo RNO als directeur Kinder- en Jeugdpsychiatrie in de regio Rijnmond. Na diverse fusiebewegingen zette Paul samen met zijn collega’s Ineke de Bruin en Jozien Snijders in 2009 Lucertis op. Hoewel jeugdpsychiatrie nauw aan zijn hart lag, ging Paul in 2011 een nieuwe uitdaging aan als bestuurder bij Dijk en Duin in Noord-Holland.

 

Landgoed Duin en Bosch

Gedurende de afgelopen zesenhalf jaar heeft Paul zich ingezet om Dijk en Duin in de regio verder te ontwikkelen. Op het landgoed Duin en Bosch in Castricum spande Paul zich in voor de vernieuwing van de zorg en de werkgelegenheid. Hierdoor heeft het landgoed zichtbaar een enorme verandering doorgemaakt waarbij zorg, ondernemerschap, particuliere woningen en sociale bedrijven een plaats hebben gekregen. Een unieke situatie in Nederland die mede op het conto van Paul te schrijven is.

Paul de Bot blijft verbonden aan Parnassia Groep als projectdirecteur en draagt het bestuurdersstokje over aan Nolly Borsboom en Jurgen Verbeek.