Parnassia Groep, waar Dijk en Duin deel van uitmaakt, vernieuwt het landgoed Duin en Bosch in Castricum. In de afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in nieuw zorgvastgoed. In 2012 opende de nieuwe Opnamekliniek de deuren en in 2013 is het rijksmonument Breehorn  gerenoveerd tot 54 zelfstandige wooneenheden voor cliënten. Verder zijn respectievelijk de Ouderenkliniek in 2014 geopend en de kliniek Vervolgbehandeling is eind 2015 in gebruik genomen.

Als onderdeel van de herontwikkeling van het terrein bouwt projectontwikkelaar ABB Ontwikkeling ongeveer 200 nieuwbouwwoningen in het project Nieuw Koningsduin.

In ere hersteld

De oude structuur van het landgoed wordt zoveel mogelijk in ere hersteld. Enkele van de 20 rijksmonumenten op het landgoed hebben een nieuwe functie gekregen ten behoeve van de zorg. De rijksmonumenten die niet meer geschikt zijn voor de zorg krijgen een nieuwe functie en nieuwe eigenaars. Vorig jaar is BOEi eigenaar geworden van de watertoren en het kerkje op het landgoed. Zij doen onderzoek naar de mogelijkheden van herbestemming. Momenteel wordt gewerkt aan plannen voor het Paviljoen Mannen II (De Loet).

Ondernemerscentrum

In een bestaand pand is een ondernemerscentrum opgezet. Zo’n 50 ondernemers van divers pluimage (onder andere zorgondernemers als De Oude Keuken en bakkerij Bakk’m, financieel en ICT-dienstverleners en kunstenaars) hebben zich hierin gevestigd.  

Wegen

De hoofdweg (tussen Duinenboschweg en Zeeweg), de toegangswegen tot de woonclusters en enkele wandel- en fietspaden worden openbaar gebied. Zo verandert Duin en Bosch van een instellingsterrein in een levendig woon-, werk- en zorggebied, met behoud van de groene en historische kwaliteit.