Programma

Van 11:00 – 16:00 uur kunt u het landgoed bezoeken. Wij bieden deze dag een boordevol programma voor jong, oud, voor de sportieveling, natuurliefhebber en voor de allerkleinsten. De gehele dag staat in het teken van cultuur, natuur, sport en spel, muziek, eten en drinken!

Wandelen over het landgoed Duin en Bosch

Houdt u van wandelen en monumenten? Doe dan mee aan één van onze wandelroutes over het Landgoed:

  • Historische route langs een aantal van onze monumentale panden. In één van onze panden is zelfs een aantal bekende Nederlandse speelfilms opgenomen, zoals ‘De gelukkige huisvrouw’ en de ‘Sint’.
  • Nieuwbouwwoningen route: Route door de verschillende fases van het unieke, karakteristieke nieuwbouwproject Nieuw Koningsduin. Proef de sfeer van wonen tussen de bomen op steenworp afstand van strand en duinen.
  • Puzzelwandelroute: deze route kunt u lopen met het hele gezin. Verzamel tijdens de wandeling de letters op de informatieborden langs de route, vul ze in op de kaart (te verkrijgen op de dag zelf) en ontvang tegen inlevering van deze kaart een ijsje bij restaurant de Oude Keuken.

Sportieve activiteiten

Voor de sportievelingen (jong en oud) organiseren wij diverse sportieve activiteiten, zoals cognitieve fitness of beachvolleybal. Bekijk hier het beachvolleybal programma.

Voor de allerkleinsten…

Schminken, springkussen, dominospelen en levensgroot vier-op-een-rij en nog veel meer.

Culinair?

In leerwerk bedrijf restaurant De Oude Keuken werken mensen met een psychiatrische of verstandelijke handicap volop mee in de keuken en de bediening. Zij worden hierin begeleid door geschoolde medewerkers en enkele vrijwilligers uit Castricum. Zij maken De Oude Keuken tot een inspirerende plek met een bijzonder tintje. Zij zullen de gehele dag heerlijke hapjes en drankjes verzorgen tegen een aantrekkelijke prijs.

Vintagewinkeltje, plantenkas, atelier en de fietsenmakerij

Hier kunt u tegen een kleine prijs mooie tweedehandskleding of plantjes kopen en een kijkje nemen in de fietsenwerkplaats. Heeft u nog oude kleding die u niet meer draagt? Neem het mee, wij verkopen het graag in ons Vintage winkeltje.

Muziek

De gehele dag wordt muzikaal begeleidt door de cliëntenband ASHE. De band bestaat uit drum toetsen bas gitaar en zang. Zij spelen hits uit de Top 40, maar ook blues, Nederpop en Soul.