Ondernemen op Duin en Bosch

In 2012 was er forse leegstand ontstaan in het A gebouw (Oude Parklaan 111), als gevolg van centralisatie van diensten en de invoering een nieuwe manier van werken. Afstoten of verhuur aan één partij was geen reële optie. Samen met Dijk en Duin heeft Vastgoed daarom een ondernemersavond georganiseerd voor ondernemers uit de regio Castricum. Daar ontstond het idee kleine ondernemers een plek te geven in een nieuw te vormen ondernemerscentrum op de Oude Parklaan 111, wat onderdeel moest worden van een groter concept, waarbij ook voorzieningen voor cliënten, personeel en reguliere horeca samen een bruisend hart van het nieuwe landgoed zouden gaan vormen.

Voor de groep zouden de huuropbrengsten kunnen gaan bijdragen aan het in standhouden van het monument. Voor zorgbedrijf Dijk en Duin was het een kans om van een forse huurverplichting af te komen en voor de cliënten zou dit betekenen dat het landgoed steeds meer het oude stigma zou kunnen verlaten en meer een onderdeel van de maatschappij zou kunnen vormen (omgekeerde integratie).

Bruisend hart

Na 2 jaar pionieren is het project gereed. Inmiddels hebben zo'n 50 ondernemers zich gevestigd in het voormalige A-gebouw. Ondernemers van een divers pluimage, zoals zorgondernemers, financieel en ICT-dienstverleners en kunstenaars.
Wij gaan ervan uit dat het ondernemerscentrum een stabiele entiteit wordt, die een positieve bijdrage zal leveren aan het totale zorg, werk en woonklimaat op het landgoed Duin en Bosch.

Ondernemen op het landgoed Duin en Bosch? Kijk op: http://ondernemendduinenbosch.nl