​Onze wachttijden op de website worden gepubliceerd volgens de regelingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Over deze regelingen kunt u meer lezen op www.nza.nl.

Uitleg wachttijden

 

Aanmelden

De aanmeldingswachttijd is de  periode tussen het moment dat met u een  afspraak voor het intakegesprek op één van onze vestigingen wordt gemaakt,  en de datum waarop het intakegesprek plaatsvindt. De aanmeldingswachttijd komt tot stand op basis van de actuele ruimte in de agenda op het moment van het bijwerken van de informatie. De actuele stand van zaken kan afwijken. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

 

Behandelen

Behandelen staat voor de behandelingswachttijd. Dit is de termijn waarbinnen uw behandeling start. Dit hoort u in het laatste intakegesprek, ook wel adviesgesprek genoemd. De behandelingswachttijd komt tot stand door terug  te kijken naar de voorgaande twee maanden. Hierdoor komen de wachttijden die u op de website  ziet niet altijd overeen met de werkelijkheid. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

 

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. U bent niet verplicht behandeling te volgen in uw eigen woonplaats Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zogenaamde 'treeknormen').

 

Wachttijden Volwassenpsychiatrie

Locatie Wachttijd aanmelding Wachttijd behandeling
Dijk en Duin FACT Beverwijk/ Castricum/ Heemskerk   2 weken 2 weken
Dijk en Duin FACT Wormerveer/Zaanstad   6 weken 2 weken
Dijk en Duin FACT Waterland/ Beemster   4 weken 3 weken
Dijk en Duin Autismeteam 20 weken 6 weken
Dijk en Duin VIP- team   2 weken 1 week
 

Wachttijden Ouderenpsychiatrie

Locatie Wachttijd aanmelding Wachttijd behandeling
Dijk en Duin DOC team Beverwijk    8 weken 6 weken
Dijk en Duin DOC team Purmerend   2 weken 3 weken
Dijk en Duin DOC team Zaandam   7 weken 8 weken
Dijk en Duin GP team Beverwijk   3 weken 4 weken
Dijk en Duin GP team Purmerend   2 weken 5 weken
Dijk en Duin GP team Zaandam   4 weken 3 weken

 

Laatst gewijzigd 1 februari 2018

Dit zijn gemiddelde wachttijden.