Hieronder vindt u een opsomming van onze online behandelmodules bedoeld voor patiënten en familie/mantelzorgers.

E-contact

Mailcontact met de eigen behandelaar.

E-contact mantelzorg

Mailcontact tussen een familielid of naaste met de behandelaar of begeleider.

Zinvol leven

Voor diegenen met zingevingsvragen, zoals: wat is zinvol om te doen? Wat maakt mijn leven zinvol? Wat is de zin van mijn leven?

Bekijk de folder

Hersteltraining

Gericht op het versterken van de eigen kracht en zelfredzaamheid. De module is opgebouwd uit 11 thema's

Depressie 55+

Cognitieve gedragstherapie voor ouderen die willen herstellen van hun depressie.

Opkomen voor jezelf Hier leer je op te komen voor jezelf waarbij je rekening houdt met de ander, dus de ander respecteert. Aandacht voor hoe je een assertieve boodschap kunt overbrengen en hoe je op bepaalde moeilijke situaties, zoals een verzoek weigeren, assertief kunt reageren.
Gezond slapen Inzicht in je klachten leidt tot verbetering! Een gezond slaap- en waakritme is van groot belang. Als je last hebt van psychische klachten, geldt dit nog sterker. Problemen met slaap komen meer voor dan je denkt. In deze opdracht houd je dagelijks bij hoeveel uren je actief bent overdag, hoeveel je slaapt en hoeveel je ligt te woelen. Je ziet meteen een overzicht van je slaap-waakritme.
Dagboek Mensen hebben vaak behoefte om ervaringen, gevoelens en klachten vast te leggen in een dagboek. Het ‘van je afschrijven' ervaren mensen als verlichting. Het teruglezen van de gevoelens en ervaringen leidt tot inzicht in klachten.
Ontspanning Spanningsklachten kunnen te maken hebben met angstklachten, verslavingsproblemen, relatiespanning of werkstress. In deze module leer je wat je aan die klachten kunt doen, waar ze mee te maken kunnen hebben en hoe je je aandacht weer op andere dingen kunt richten. Je leert drie manieren om je spanning aan te pakken: een ontspanningsoefening, aandacht verplaatsen, zodat je niet steeds aan spanning denkt en stressmanagement, ‘kan ik er anders mee omgaan?'
Stoppen met piekeren Voor mensen die piekeren. In deze module leer je minder te piekeren door de piekergewoontes aan te pakken, door anders te leren denken, los te laten van piekergedachten en te stoppen met piekeren.
Alcohol Welke effecten heeft alcohol op je leven? Met de oefeningen word je bewuster van de rol van alcohol in je leven. Je gaat aan de slag met praktische tips die je helpen om op een verantwoorde manier met alcohol om te gaan. Hier kun je jouw alcoholgebruik bijhouden en uitzoeken welke situaties risicovol zijn. Daarnaast wordt informatie gegeven over de werking en de effecten van alcohol.
Cannabis Welke effecten heeft cannabis op je leven? Met de oefeningen word je bewuster van de rol van cannabis in je leven. Je gaat aan de slag met praktische tips die je helpen om op een verantwoorde manier met cannabis om te gaan. Hier kun je jouw cannabisgebruik bijhouden en uitzoeken welke situaties risicovol zijn. Daarnaast wordt informatie gegeven over de werking en de effecten van cannabis.
Voor ouders, over opvoeden Uit ervaring weten wij dat veel ouders die psychiatrische klachten hebben, zich zorgen maken om hun kinderen. Dit kan variëren van zorgen of de kinderen ook psychische klachten hebben, of het erfelijk is, of het problemen kan geven bij de opvoeding. Er zijn veelgestelde vragen gemaakt. Staat de vraag er niet bij dan kunt u uw vraag stellen en krijgt u binnen 48 uur antwoord. Indigo i.s.m. Brijder, Lucertis, Parnassia.